Leader Viisari -logo
ihminen tietokoneella

Paikalliset.fi nostaa yritysten palvelut maailmankartalle

Maailma ympärillämme digitalisoituu, ja sähköisistä sovelluksista ja palveluista on tullut arkea. Digitalisaatio on vaikuttanut voimakkaasti myös kuluttajien ostokäyttäytymiseen. Viitasaari ja sen naapurikunnat ovat reagoineet tähän kehitykseen tuomalla yritysten palvelut näkyvästi verkkoon.

Paikalliset.fi-verkkopalvelu syntyi, koska yrittäjäjärjestöt halusivat varmistaa, että alueen yritykset voisivat yhdessä palvella asiakkaitaan digitalisoituvassa maailmassa yhä ketterämmin.Paikalliset.fi ProWitas

– Halusimme rohkaista yrityksiä ottamaan askelia kohti digitaalista liiketoimintaa ja tarjota yrityksille uudenlaisia digitaalisuutta hyödyntäviä toimintatapoja ja työkaluja, joiden avulla voidaan tavoittaa asiakkaat paremmin, kertoo vastaava tuottaja Visa Törmälä ProWitas-hankkeesta.

Paikalliset.fi-osoitteesta löytyvät palvelut, tapahtumat ja menovinkit

Palveluhaku paikalliset.fi tarjoaa alueen asukkaille, yrityksille, mökkiläisille ja muille lomailijoille helposti ja kattavasti tietoa alueen palveluista, tapahtumista, nähtävyyksistä sekä aktiviteeteistä. Palveluun on koottu Kinnulan, Kivijärven, Pihtiputaan ja Viitasaaren yritysten tuotteita ja palveluita.

– Palvelulla halutaan varmistaa, että palveluita ja tavaroita hankitaan etupäässä paikallisista yrityksistä ja houkutella asiakkaita alueen ulkopuoleltakin. Kun kysyntää riittää, on yritysten mahdollista toimia ja kehittyä ja näin ylläpitää alueen elinvoimaisuutta.

Tällä hetkellä palvelusta löytyy runsaat 200 kohdetta, ja yrityksiä on mukana 130. Uusien yritysten rekrytointi paikalliset.fi-palveluun jatkuu ja käyttömäärät kasvavat koko ajan tunnettuuden lisääntyessä.

– Hakupalvelu voi muodostaa tulevaisuudessa aidon digitaalisen palvelukokonaisuuden, joka sisältäisi mm. verkkokaupan, digitaalisen ajanvarausjärjestelmän sekä välineitä reaaliaikaiseen verkkoasiointiin, kertoo Marja Vähäsarja Kehittämisyhtiö Witaksesta.

Yrittäjät hyötyvät palvelusta monin tavoin

Yrittäjät kiteyttävät paikalliset.fi-palvelun hyötyjä näin:

”Tuotteita ja palveluita haetaan yhä enemmän verkosta, se on tätä päivää. Kuluttajan näkökulmasta katsottuna, jos et löydy netistä, et ole olemassa”

”Kun alueen palvelut on kerätty yhteen paikkaan, on alueen asukkaiden ja vierailijoiden helppo hahmottaa, mitä yrityksiä ja palveluita alueella on. Kyllä tämä on tarpeellinen palvelu myös paikallisille”

”Potentiaalinen asiakas, olipa hän Helsingistä tai Utsjoelta, voi löytää meidät netissä olevan palveluhakemiston kautta.”

Hanke on saanut maaseuturahoitusta Leader Viisarilta.

Teksti: Jenni Tiainen
Kuvat: Kehittämisyhtiö Witas, Maria Markus

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta