Leader Vesuri-ryhmä -logo
Kintauden nuorisoseuran uusi ilmakiekkopöytä.

Pienhankkeet nyt haettavissa

Kaipaako kyläsi piristystä? Uusia urheiluvälineitä, kivaa uutta toimintaa tai leikkipaikan lapsille? Näihin, ja moniin muihin pienempiin yleishyödyllisiin hankkeisiin voi hakea tukea Leader Vesuri-ryhmältä.

Pienhankkeita on kahta tyyppiä: investointi- ja kehittämishankkeita. Investointiin tarkoitetulla pienhankkeella voi toteuttaa pieniä hankintoja, remontteja ja vastaavia investointeja. Kehittämiseen tarkoitetulla hankkeella voidaan esimerkiksi järjestää uutta toimintaa kylälle tai yhdistykselle.

Kintauden nuorisoseuran uusi ilmakiekkopöytä.
Leader rahoituksella on mm. hankittu uusi ilmakiekkopöytä Kintauden nuorisoseuralle. Kuva: Kintauden nuorisoseura

Kuka voi hakea?

Tuki on tarkoitettu maaseudulla toimiville yhdistyksille, seuroille, järjestöille sekä muille julkis- tai yksityisoikeudellisille yhteisöille. Kunta ei voi saada tukea.

Tuen määrä

Hankkeen kokonaiskustannukset voivat olla enintään 8 000 euroa, ja pienin myönnettävän tuen määrä on 1000 euroa. Pienhankkeiden tukiprosentit ovat investoinneissa 50 % ja kehittämishankkeissa 80 %, joten hankkeen kokonaiskustannukset investoinneissa on oltava vähintään 2000 euroa ja kehittämishankkeissa 1250 euroa.

Kuinka hakea?

Hakemukset tehdään sähköisesti Hyrrä-asiointipalvelussa. Ennen hakemuksen lähettämistä tutustu hanketukien valintaperusteisiin. Pienhankkeiden huolellinen suunnittelu on tärkeää, koska hankesuunnitelmaan ei voi tehdä muutoksia päätöksen jälkeen.

Tuki maksetaan aina jälkikäteen, eli hakijan pitää maksaa kustannukset ensin itse. Kun tuki haetaan maksuun, on osoitettava, että hankkeella on saatu aikaan se lopputulos, johon tuki on myönnetty.

Lisätietoja tuen hakemisesta saat hakemukset käsittelevältä Leader Vesuri-ryhmältä:

Leader Vesuri-ryhmä

Toiminnanjohtaja Raisa Saarilahti-Kulju, 050 324 1144, toimisto@vesuri-ryhma.fi

Ruokavirasto:

Pienhankkeet (Ruokavirasto) https://www.ruokavirasto.fi/tuet/maaseudun-palvelut-ja-elinkeinojen-kehittaminen/pienhankkeet/

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta