JyväsRiihi logo
Havumäki ranchin skeittipaikka

Havumäki Ranch tähyilee vieraita ulkomailtakin

Petteri Kalliomäki
Havumäki Ranchin yrittäjä Petteri Kalliomäki

Elämysmatkailuyritys syntyi tunnesiteestä kotipaikkaan, josta voivat nyt nauttia skeittarit ja lumilautailijat ympäri vuoden.

Petteri Kalliomäen luotsaama Havumäki Ranch ­ – Skate & Snowboard Villa tarjoaa uudenlaista elämysmatkailua Muuramessa. Pihalla on kesällä yksityinen skeittiparkki ja talvella

takapihalta pääsee luonnonmetsään laskemaan lumilaudalla. Paikkaa saa vuokrata ja majoittua voi harrastuksen äärellä.

– Tämä on meidän kotipaikka, jonka ostin vaimoni kanssa omaksi kodiksemme kymmenen vuotta sitten. Kun tuli perhelisäyksien myötä ajankohtaiseksi muuttaa pois, aloin miettiä, kuinka voisimme säilyttää paikan.

Kalliomäki oli itse lumilautaillut omissa rinteissään pitkään ja alkoi pohtia, josko toimintaa voisikin kehittää pidemmälle. Yritys on ollut pystyssä nyt vuoden.

– Halusin tehdä työtä, mistä tykkään, ja mihin tuntisin intohimoa. Olen myös aiemmin tehnyt työtä perheyrityksessä, Kalliomäki kertoo.

Rahoitus auttoi alkuun

Havumäki ranch, lumilautailija
Havumäki Ranch

Kalliomäki haki Leader-rahoitusta, koska oli jo valmiiksi tutustunut siihen yhdistystoiminnan kautta Muuramen skeittiparkkikuvioissa. Hän sai rahoituksen, jonka turvin pystyttiin tekemään yksityinen skeittipiha ja muokkaamaan lumilautarinnettä.

– Asiakkaitani ovat skeitti- ja kaveriporukat, skeittikaupat, maahantuojat ja isot brändit, Kalliomäki luettelee.

Tällä hetkellä suurin osa asiakaskunnasta koostuu suomalaisista, mutta Havumäki Ranch tavoittelee myös ulkomaisia harrastajia.

– Olemme mukana Visit Finlandin Luova Matka -projektissa, jossa tehdään uusia kansainvälisiä kulttuurimatkailutuotteita. Uskon, että muualta Euroopasta löytyy meistä kiinnostuneita.

Varauskalenteri täydeksi

Kalliomäen visiona on saada paikkaan yhä enemmän ja yhä laadukkaampaa skeitattavaa ja laskettavaa, saavuttaa mainetta alalla ja varauskalenteri täyteen.

Elämysmatkailutoiminnan lisäksi Havumäki Ranchin suunnittelee ja rakentaa lumilautapuistoja hiihtokeskuksille. Viime aikoina tiivistä yhteistyötä on tehty Riihivuoren kanssa.

– Parasta tässä on ollut toteuttaa omaa intohimoaan sekä kehittää tuotetta ja visioida eteenpäin, Kalliomäki riemuitsee.

Havumäki Ranch ­ – Skate & Snowboard Villa

  • vuokraa yksityiskäyttöön skeitti- ja lumilautailutilaa.
  • suunnittelee ja rakentaa lumilautapuistoja hiihtokeskuksille.
  • sai rahoitusta Leader JyväsRiiheltä.

Teksti: Maria Markus

Petteri Kalliomäen kuva: Maria Markus

 

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta