JyväsRiihi logo
Talkootyöläisiä rivissä

Hiirolan harjoitusradan ratsastuskenttä – hevosystävien talkooponnistus

Uuraisten Hevosystäväinseurassa ehdittiin jo pitkään haaveilla ratsastuskentän rakentamisesta Hiirolan harjoitusraviradan yhteyteen. Hankkeelle saatiinkin maaseuturahoitusta Leader JyväsRiihen kautta ja seuran pieni, mutta tehokas talkooväki on painanut hartiavoimin töitä reilun vuoden ajan. Loppusuora häämöttää!Mies lapioi

Kilometrin mittaisella harjoitusraviradalla on ollut mukavasti käyttäjiä ympäri vuoden. Ratsuvuoroja raviradalla on 1-2 kertaa viikossa. Myös raviradan kunnostus ja levennys on toteutettu aikaisemmin JyväsRiihen rahoituksen avulla.

Ratsastuskenttä-hankkeesta seuran puheenjohtaja Johanna Halttunen kertoo:

– Saimme iloksemme hankkeeseen rahoitusta JyväsRiiheltä, ja aloitimme kentän rakentamisen kesällä 2020. Kenttä on suunniteltu raviradan keskialueelle ja on kooltaan 25 m X 50 m. Kenttä aidataan ja se on rakennettu pitkäikäiseksi vahvoilla pohjatöillä.

Tulevaa kenttää voi käyttää ravi-ja ratsuhevosten näyttelyihin, keppihevosharrastukseen, koulutuksiin, pieniin kilpailuihin, mutta myös koiraharrastajien tarpeisiin. Kentällä järjestetään yleisiä tapahtumia, ja sitä voi vuokrata vaikka yksityiskäyttöön. Perinteinen Uuraisten viikkoon liittyvä hevostapahtuma voidaan järjestää entistä parempana uudella kentällä. Kenttä on turvallinen paikka mm. hevosen maastakäsittelyyn ja koulutukseen, irtohypytykseen ja ratsastukseen.

Tärkeää oli myös se, että Uuraisten kunta myönsi hankkeelle lainaa.

– Seuran oma osuus hankkeesta on talkootyö, jota suunnitteluvaiheessa arvioitiin tarvittavan noin 10 000 euron arvosta, Johanna sanoo. Talkootyötunteja tarvitaan kuitenkin paljon enemmän, sillä kentän pohjatöissä alue paljastui kivikkoiseksi, mikä lisäsi työmäärää suuresti.

Johanna neuvookin muita hankkeen budjetoinnissa:

– Kannattaa jättää hankkeen budjettiin myös vähän liikkumavaraa yllätyksiä varten. Meillä pohjatöihin meni tosiaan enemmän rahaa ja aikaa kuin oli laskeskeltu, mutta sitten onneksi esim. aitojen puumateriaali saatiin Uuraisten kunnalta lahjoituksena alueelta kaadettujen puiden muodossa.

Johanna on tyytyväinen pienen, mutta ahkeran talkooväen tuotoksiin. Valmista tulee varmasti syyskuun 2021 aikana.

Katso myös video, jossa Johanna kertoo talkootöistä tarkemmin. Hän toivottaa myös uudet jäsenet lämpimästi tervetulleiksi seuraan!

Teksti: Virpi Heikkinen
Kuvat: Virpi Heikkinen ja Uuraisten Hevosystäväinseuran kuva-arkisto
Lisätietoa: www.uuraistenhys.fi

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta