JyväsRiihi logo
Vaarunhovin ilmakuva

Ikimuistoiset juhlat Vaarunhovin perinnemaisemissa

Tilausravintola Vaarunhovi Korpilahdella on erikoistunut hääjuhlien järjestämiseen, mutta monenlaisia muitakin tilaisuuksia tilalla voi viettää. Yrittäjäpariskunta korostaa hyvän ja räätälöidyn asiakaskokemuksen merkitystä palvelussaan. Maaseuturahoitusta on hyödynnetty yritystoiminnan käynnistämisessä ja kehittämisessä.

Päijänteen ranta ja 1800-luvun perinnemiljöö leimaavat Vaarunhovin maisemaa. Yrittäjäpariskunta Tiia ja Rauno Leván työllistävät paitsi itsensä, myös noin viisi työntekijää sesonkiaikaan. Paikka on auki ympäri vuoden pääasiassa tilauksesta. Talolla toimii oma catering, joten asiakkaat saavat tilat, tarjoilun sekä ruoat helposti yhdestä paikasta.

– Meistä on ihanaa olla mukana kaikenlaisissa asiakkaidemme elämän juhlissa, Tiia sanoo. Meillä asiakas saa toteuttaa itsensä näköiset juhlat, ja pyrimme olemaan apuna heidän toiveittensa toteuttamisessa. Myös ruokaamme kehutaan, ja se on meille kunnia-asia.

Paikka soveltuu monenlaisten tilaisuuksien järjestämiseen, mutta häitä tilalla järjestetään eniten.

– Meillä on nettisivuilla kätevä ajanvarauskalenteri, josta jokainen voi itse katsoa vapaita ajankohtia. Nyt myydään häiden osalta jo kesää 2023 ja 2024, mutta meille voi tulla juhlimaan myös muina vuodenaikoina, Tiia kertoo.

– Korona-aika vaikutti luonnollisesti myös meidän yrityksemme toimintaan, mutta aika hyvin siitä selvittiin, koska nykyään juhlia järjestetään ehkä vähän pienimuotoisemmin. Tilojemme väljyys mahdollisti myös turvallisen juhlimisen, jota tuolloin vaadittiin.

Majoitustiloihin hankittiin mm. kalusteita Leader JyväsRiihen tuella.

Tarvittaessa juhlat voidaan myös striimata etäosallistujille.

Tilalta löytyvät myös sauna ja tanssilato, joka onkin suosittu juhlien jatkopaikka. Vanhaan aittaan on remontoitu reilulle 10 hengelle majoitustiloja, ja esimerkiksi moni hääpari jää yöpymään aitan VIP-tiloihin.

Lisäksi erityisinä juhla- ja pop-up -päivinä tilalla järjestetään usein omat kattaukset, esim. pääsiäisenä, vapunpäivänä sekä äitien- ja isänpäivinä.

Vanha pappila remontoitiin perinteitä kunnioittaen

Yrittäjäpariskunta etsi muutaman vuoden ajan tapahtumajärjestämiseen sopivaa paikkaa ympäri Suomea. Jo ensimmäinen käynti vuonna 2017 Vaarunhovissa vahvisti ostopäätöksen.

Remontin yhteydessä hirsiseinistä löytyi mm. lehtileikkeitä 1890-luvulta.

– Päätalo oli rakenteellisesti hyvässä kunnossa, isoja remontteja oli juuri tehty, ja rakennuksen sekä koko alueen potentiaali välittyi heti, vaikka paikka olikin ehtinyt hetken olla ilman käyttäjiä.

Yrittäjät käynnistivät nopeasti mittavan remontin, jonka tekivät perinnerakentamista kunnioittaen ja apuna he käyttivät myös paikallisia alan ammattilaisia.

– Insinööritaustaisina osaamme suunnitella ja tehdä paljon myös itse. Joka vuosi toteutamme alueella jotain uutta, Rauno kertoo.

Vaarunhovin saunan lämmöistä päästiin nauttimaan jo 2017 lopulla ja päätalo aukesi kesäkuulla 2018.

 

Paikalla on mielenkiintoinen historia. Tila on 1900-luvun vaihteessa valmistunut Mutasen pappila. Pappilan on suunnitellut Hämeen läänin lääninarkkitehti Alfred Cawén sukulaiselleen, pappilan ensimmäiselle kappalaiselle, Frans Cawénille.

1960-luvulla talo siirtyi Helsingin kaupungin omistukseen, jonka jälkeen pappilan elämä jatkui kesäsiirtolana vähävaraisille lapsille. Toiminta päättyi vuonna 2014.

– Pihapiiriimme ilmestyy lähes joka kesä ihmisiä, jotka ovat viettäneet aikaa kesäsiirtolassa. Olemme iloisia, että paikka on koskettanut heitä niin, että vuosia myöhemminkin paikka tuo hymyn huulille, Tiia naurahtaa.

Jatkuva kehittäminen kuuluu asiaan

Yrittäjät käyttävät ja markkinoivat asiakkaille mielellään muita paikallisia palveluita ja yrittäjiä. Se tarkoittaa niin tuotteita, ruoka- ja majoituspalveluita kuin vaikkapa taksipalveluita.

Kesän 2022 ajan Vaarunhovi hoiti myös läheisen Mutasen leirikeskuksen cateringin.
– Vaikka olemmekin keskittyneet juhlaruokailuihin, niin esimerkiksi rippileirien ruokailut ovat meille tervetullut lisä keittiömme toimintaan.

Yrittäjäpariskunnalla on hyvä kokemus ja tieto erilaisen hankerahoituksen hyödyntämisestä. Seuraavaksi yrittäjät suunnittelevat saunamaailman kehittämistä sekä uusiutuvan energian lisäämistä tilalla, esimerkiksi aurinkopaneelien muodossa.

– Vaikka joskus olisi kiva levätä laakereilla, niin kyllä asiakkaatkin kiittelevät sitä, että meillä on aina jotain uutta tarjolla!

Lisätietoa:

www.vaarunhovi.fi ja Vaarunhovi Facebookissa
Ikimuistoiset juhlat Korpilahden Vaarunhovissa – Tee se Suomessa

Leader JyväsRiihen maaseuturahoituksen investointituella Vaarunhovissa on hankittu mm. kalusteita ja laitteita yrityksen toimintaan.

Teksti: Virpi Heikkinen
Kuvat: Vaarunhovi ja Virpi Heikkinen

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta