JyväsRiihi logo
JyväsRiihen yritteliäät kylät -kauden 2014-2022 koosteraportti

Kasvua, kehitystä ja hyvinvointia – JyväsRiihen hankkeiden kokonaisrahoitus alueella 7,8 miljoonaa euroa

JyväsRiihi myönsi rahoituskaudella 2014–2022 yrityksille ja yhteisöille yhteensä 4,7 miljoonaa euroa rahoitusta. Yritysten ja yhteisöjen oma rahallinen panostus ja tehty talkootyö mukaan luettuna toteutettujen toimenpiteiden kokonaisarvo oli 7,8 miljoonaa euroa. JyväsRiihen myöntämästä rahoituksesta 3,8 miljoonaa euroa oli hankerahoitusta yhdistyksille sekä yhteisöille ja 0,9 miljoonaa euroa yrityksille. Tuensaajia oli rahoituskaudella kaikkiaan 158 kappaletta. JyväsRiihi on paikallinen maaseudun kehittämisyhdistys, joka myöntää EU:n maaseuturahaston yritys- ja hanketukia Jyväskylän maaseutualueella, Laukaassa, Muuramessa ja Uuraisilla. JyväsRiihen myöntämällä rahoituksella luotiin kasvua, kehitystä ja hyvinvointia alueelle.

– Rahoituksen avulla syntyi uusia yrityksiä, ja olemassa olevat yritykset laajensivat sekä kehittivät toimintaansa. Yritykset toteuttivat muun muassa 46 investointia, joiden avulla tehostettiin tuotantoa. Yhteisöt kehittivät palveluita ja ympäristön viihtyvyyttä, kunnostivat harrastus- ja kokoontumispaikkoja sekä panostivat nuorten osallisuuteen. Innovatiivisten ja rohkeiden hankkeiden myötä yhteistyö ja yhteisöllisyys on lisääntynyt, kommentoi JyväsRiihen toiminnanjohtaja Leena Karjalainen.

Päättyneen kauden tulokset on koottu ja uusi rahoituskausi käynnistyy

JyväsRiihi on julkaissut verkkosivuillaan kauden 2014–2022 koostejulkaisun, jossa on kuntakohtaista tietoa ja tuloksia JyväsRiihen myöntämästä yritys- ja hankerahoituksesta. Julkaisussa esitellään kaikki kohteet, joille JyväsRiihi myönsi rahoitusta ohjelmakauden aikana. Julkaisun esimerkeistä selviää, kuinka monipuolisesti alueen asukkaat, yhteisöt ja yritykset ovat hyödyntäneet Leader-rahoitusta oman paikkakuntansa kehittämiseksi.

– Maaseudun yritys- ja hanketukien haut EU-rahoituskaudelle 2023–2027 avautuvat vaiheittain tämän vuoden aikana. Suurin osa yritys- ja hanketukien hauista käynnistyy tämänhetkisen arvion mukaan kesäkuun 2023 loppupuolella, muistuttaa Karjalainen.

Lisätiedot:
JyväsRiihi ry:n toiminnanjohtaja Leena Karjalainen, leena.karjalainen@jyvasriihi.fi, 044 959 8500
Julkaisu JyväsRiihen verkkosivuilla

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta