Leader Vesuri-ryhmä -logo
kuvituskuva kolikoita lasissa

Kokeilutuen avulla uusi design-valaisin markkinoille

Keuruulainen Palma&Hippa on vuonna 2016 perustettu yritys, joka valmistaa kodin sisustustarvikkeita ja huonekaluja. Maaseuturahaston kokeilutuen avulla yritys kehitti Moderni myrskylyhty –tuoteperheen. Myrsky-lamppu

Valmistusprosessin aikana tehtiin valaisimen nollasarja, joukko erilaisia materiaalikokeita, työkaluvalintoja ja kokoonpanotestauksia. Tuotekehityksen ja valmistuspilotoinnin tuloksena syntyi markkinakelpoinen tuote.

– Kokeilutuki toimi mielestäni hienosti uuden tuotteen testaamiseen ja markkinoille tuomiseen, kertoo Palma&Hippa yrittäjä Olli Hyvärinen. Tärkeää oli, että saimme ammattiapua tuotekehitykseen teolliselta suunnittelijalta ja käytännön kokoonpanoon valmistajalta.

Palma&Hippa suosii ekologisuutta ja paikallisuutta –niin tämänkin valaisimen tuotannossa. Yritys haluaa valmistaa tuotteita, jotka ovat kestäviä, ajattomia ja sellaisia, joita yrittäjä itse ostaisi kotiin tai ystäville.

– Valaisin on käytännössä tuotettu kokonaan osia myöten Keuruulla yhteistyökumppaneidemme kanssa, kertoo Hyvärinen.

Uusi valaisin löytyy yrityksen verkkokaupasta ja ensimmäiset sata kappaletta on nyt myynnissä. Tuotteen markkinointi on käynnistynyt, ja tarkoitus on osallistua esimerkiksi huonekalu-, sisustus- ja designmessuille ensi vuonna.

– Tällä hetkellä asiakkaamme ovat Suomessa, mutta tulevaisuudessa myös kansainväliset markkinat kiinnostavat, visioi Hyvärinen.

Yritys on saanut kokeilutukea maaseuturahastosta Leader Vesuri-ryhmältä.

Lisätietoa: Palma&Hippa Design

Teksti: Jenni Tiainen
Kuva: Palma&Hippa

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

ihmisiä tietokoneella

Hae sivuilta