JyväsRiihi logo
Kuntoportaat metsässä

Lähiliikuntaa parhaimmillaan Liepeen kuntoportailla

Laukaan Lievestuoreelle valmistui kuntoportaat ahkerien talkoolaisten voimin syksyllä 2021 ja ne ovat saaneet runsaasti kiitosta ja käyttäjiä. Lievestuoreen Yrittäjät vastasi kuntoportaiden rakentamisesta. Hankkeen toteuttamisessa ketteryys on tärkeää.

Hankkeesta sen toteutusvaiheessa vastannut puheenjohtaja Sirpa Bågman Lievestuoreen Yrittäjistä kertoo:

– Myönteisen rahoituspäätöksen jälkeen hankkeen varsinaiset rakennustyöt alkoivat elokuussa 2021. Värväsimme ensin talkoolaisia eri puolilta Lievestuoretta mukaan töihin ja saimmekin innokkaan joukon mukaan! Talkoolaisia oli kaiken kaikkiaan lähes parikymmentä – ahkerin ydinporukka koostui kahdeksasta hengestä.

Talkooporukassa oli myös eri alojen, mm. rakentamisen ammattilaisia mukana, mistä oli apua sekä suunnittelu- että toteutusvaiheessa.

– Koronatilanteen vuoksi puutavaran saatavuus kärsi, mutta onneksi paikallinen kauppias myi joustavasti pidempää lautatavaraa samaan hintaan. Tällaiset asiat on kuitenkin joskus vaikea ennakoida hankesuunnitelmissa.

Portaat valmistuivat pururadan yhteyteen Lievestuoreen keskustan tuntumaan Kisapurren mäkeen. Laukaan kunnan kanssa määritelty sijainti mahdollisti sen, ettei maastoon tarvinnut tehdä porauksia.

Nainen istuu kuntoportailla
Tiedottaja totesi kuntoportaiden olevan mukavan leveät.

Kuntoportaat sijaitsevat pururadan ja ulkoliikuntapaikan läheisyydessä ja ne mahdollistavat matalan kynnyksen lähiliikunnan kauniissa järvimaisemassa.

– Kuntoportaiden sijaintia, nousua ja erityisesti niiden leveyttä on kehuttu kovasti. Ne haastavat mukavasti käyttäjiä, ja harjoitustavoillehan vain mielikuvitus on rajana, Bågman sanoo.

Kuntoportailla järjestetään myös ajoittain ohjattua liikuntaa. Yksi porrastreenejä järjestävistä tahoista on Hyvinvointivalmentaja, erä- ja luonto-opas Hanna Junkala

– Nyt olen järjestänyt ohjattua liikuntaa portailla aika epäsäännöllisesti, mutta sosiaalisesta mediasta on ollut mukava huomata, että eri-ikäiset ihmiset liikkuvat siellä ahkerasti itsenäisesti. Ehdottomasti kaiken työn arvoinen projekti!

Hankkeen maaseuturahoitus tuli Leader JyväsRiihen kautta.

Teksti ja kuvat: Virpi Heikkinen

Kuntoportaiden osoite: Kisapurrentie, Lievestuore

Lue myös: YLE: Korona sai suomalaiset kuntoportaille – katso kartalta lähimmät portaat (yle.fi)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta