JyväsRiihi logo
Jäätyneitä oksia

JyväsRiihen toiminnanjohtajan terveiset

Vuodenvaihteen lähestyessä on luonteva aika katsahtaa menneeseen ja tulevaan. Kulunut vuosi oli JyväsRiihessä erittäin vilkas ja vaihteleva. Kevätkaudella viimeistelimme Jyvällä-strategiamme tulevia vuosia varten: pidimme työpajoja, pohdimme vaikuttavuutta ja kuulimme verkostojamme, Osallistamisen kautta kerätyn tiedon, tilastojen ja alueen erilaisten analyysien hyödynsimme ja tiivistimme JyväsRiihen alueen näköiseksi Jyvällä-strategiaksi vuosille 2023-2027.

Syyskaudella olemme muun muassa koonneet ja analysoineet päättyvän rahoituskauden tuloksia. Julkaisemme raportin ensi keväänä. Vuoden 2023 alusta alkavaan CAP27-rahoituskauteen valmistautuminen tarkoittaa JyväsRiihessä esimerkiksi hankkeiden valintakriteerien uudistamista, jotta hallitus voi suunnata eurot mahdollisimman tehokkaasti alueen hyväksi. Olemme kiertäneet aluettamme kertoen uudistuneesta strategiastamme, ja alueelta välittyvä innostus kehittämiseen on ollut hyvin ilahduttavaa.

Tänä vuonna JyväsRiihi myönsi yhteensä 465 000 euroa julkista tukea alueen kehittämiseen. JyväsRiihen hallituksessa käsiteltiin yhteensä 28 yritysten ja yhdistysten hakemusta, ja 4 yritystä ja 20 hanketoimijaa saivat myönteiset hankepäätökset. Yrittäjät ja yhdistystoimijat kattavat omarahoituksella suuren osan kehittämistyöstä, ja kaiken kaikkiaan vuoden aikana tuettujen yleishyödyllisten ja yrityshankkeiden kokonaiskustannukset olivat 670 000 euroa.

Ensi vuonna jatkamme marraskuussa aloitettua yhdistys- ja yhteisötoimijoille tarkoitettua hankeklubitoimintaamme. JyväsRiihen hallinnoima Keski-Suomen Leader-ryhmien yhteinen Keski-Suomen maaseutuviesti -hanke jatkuu kevään ajan. JyväsRiihen käytettävissä olevan rahoituksen määrä vuosina 2023-2027 selviää tammikuussa, kun maa- ja metsätalousministeriö valitsee Leader-ryhmät. Odotamme päätöstä luottavaisina, ja tiedotamme, kun rahoitusta voi taas hakea yritysten ja yhdistysten hyvien kehittämisideoiden edistämiseksi.

Leena Karjalainen

toiminnanjohtaja

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

Hae sivuilta