Leader Vesuri-ryhmä -logo
kuvassa rallisimulaattori rakenteilla

Uusi ainutlaatuinen rallisimulaattori valmistumassa Jämsässä

Simulaattorimaailma on monipuolinen racingsimulaattorikeskus ja juhlatila Jämsän Patalahdessa, Himoksen matkailukeskuksen kupeessa. Yrittäjä haki uuden rallisimulaattorin rakentamiseen maaseuturahoituksen investointitukea Vesuri-ryhmältä. Simulaattorin on määrä valmistua elokuun 2023 Secto-ralleihin.

Simulaattorimaailma Marko ja Jani
Yrittäjä Marko Tuominen, yrityksen työntekijä Jani Aaltonen sekä Timo Mäkisen ralli-Mini.

Toimitusjohtajan Marko Tuomisen ohjelmapalveluita tuottava yritys Simulaattorimaailma.fi on toiminut Himoksen kupeessa jo vuodesta 2008. Patalahden liikenneasemalla sijaitsevassa paikassa on Suomen laajin kattaus erilaisia racingsimulaattoreita sekä erilaisia viihdepelejä.

– Meillä voi järjestää erilaisia yritys- ja yksityistilaisuuksia sekä juhlia. Vetonaulamme on huikeat racingsimulaattorit, joita löytyy niin liikkuvana kuin kiinteänäkin. Meillä on esimerkiksi Timo Mäkisen rallisimulaattori, jossa pääsee kokemaan Mäkisen vuoden 1967 -ajon Minissä – samalla tavalla etupelti auki kuin Mäkinen aikoinaan.

Rallisimulaattoreita vuokrataan myös esimerkiksi messuille, pr- tai muihin tapahtumiin minne tahansa Suomeen.

Paikka toimii tilauspohjalta eli pelit varataan ryhmälle. Tilaukseen voi yhdistää myös sauna-, juhla- ja kokoustilat sekä ruoka- ja juomatarjoilut.

– Asiakkaina on suurimmaksi osaksi yrityksiä ja erilaisia kaveriporukoita, jotka haluavat vauhdikkaan yhteisen virkistys- tai tykypäivän tai vaikkapa polttarit. Meiltä voi vuokrata valmiin yrityspaketin esimerkiksi 15-25 hengen ryhmille, Tuominen kertoo.

Lisäksi yritys järjestää rallikyytejä oikean ralliauton kyydissä Jämsän mutkikkailla sorateillä ja tarvittaessa järjestyy myös ralliauton itseajokin vähintään viiden hengen ryhmille.

Uusi rallisimulaattori matkii aitoa tilannetta

Uusi rallisimulaattori
Kuvassa Marko Tuominen (oik.) ja Heikki Vanhatalo CarVisionin tiloissa. Laitteeseen kytketään tietokone-ohjelma, joka simuloi Ruuhimäen erikoiskoetta.

Tuominen sai ideansa uuteen rallisimulaattoriin ralliautoilija Esapekka Lapin tapahtumarikkaasta rallipätkästä Secto-rallissa kesällä 2022. Lappi oli kisassa hyvissä asemissa, mutta viikonlopun aikana tapahtui kaikenlaista. Esimerkiksi Oittilan erikoiskokeella Lappi livautti ajokkinsa kolme kertaa katon kautta ympäri.

– Viimeisen erikoiskokeen he päätyivät ajamaan ilman tuulilasia, ja näky oli melkoinen, kun Ruuhimäen erikoiskokeella Lappi ja Ferm ajoivat ilman tuulilasia ja ajolasit päässään. Kaiken tämän saman pääsee kokemaan sitten myös simulaattorissa, tosin ilman silmille lentävää hiekkaa, Tuominen naurahtaa.

Mullistavin juttu uudessa simulaattorissa on kuitenkin, että se heittää katon kautta ympäri, mikäli ulosajo on tarpeeksi raju.

Simulaattori on Suomessa ja tiettävästi maailmallakin aikamoisen ainutlaatuinen. Ainakin yhdellä suomalaisella vakuutusyhtiöllä on onnettomuustilanteita lavastava ympärikääntyvä auto, jota Tuominen kävi myös benchmarkkausmielessä katsomassa, mutta muihin Tuominen ei ole törmännyt.

Simulaattorin auto on saman näköinen Toyota Yaris, jolla Lappi ajoi. Käytöstä poistettua ralliautoa tuunataan parhaillaan jämsäläisen CarVisionin kolarikorjaamolla.

– Olemme erikoistuneet kori- ja peltivaurioiden korjaamiseen, mutta aina tällaiset erikoiset projektit myös kiinnostavat, kertoo toimitusjohtaja Heikki Vanhatalo. Auton koria ja kylkiä on korjattu, samoin autoon on liitetty pyörimisen mahdollistavaa tekniikkaa.

Tavoitteena on saada uusi simulaattori valmiiksi kesän 2023 Secto-ralleihin.

Lappi oli kisassa kesällä 2022 loppujen lopuksi kolmas.

– Olen jutellut uudesta simulaattorista myös Lapille ja toiveissa on, että myös Lappi itse tulee kokemaan ajonsa uudestaan, tällä kertaa turvallisesti simulaattorin kyydissä!

Hankkeen maaseuturahoitus tulee Leader Vesuri-ryhmältä.

Lisätietoa:
simulaattorimaailma.fi ja carvision.fi
Katso myös video: https://youtu.be/yBcJvxweNhs
Lue myös juttu: Esapekka Lappi järjesti melkoisen show’n – “Liikaa toimintaa mielenterveydelleni” – Rallit.fi

Teksti: Virpi Heikkinen
Kuvat: Virpi Heikkinen ja Simulaattorimaailma

(Kaikki linkit avautuvat uuteen ikkunaan)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

ihmisiä tietokoneella

Hae sivuilta