Leader Vesuri-ryhmä -logo
Kytönen Motosport Harri ja Vesa moottoripyörien keskellä

Enduroelämyksiä maastossa kaiken tasoisille ajajille

Jämsäläinen yrittäjä Vesa Kytönen laajensi auto- ja rengaspalveluyrityksensä toimintaa elämys- ja safaripuolelle vuonna 2019. Leader Vesuri-ryhmän maaseutuohjelman investointituella Kytönen Motosport hankki yrityksen ensimmäiset enduropyörät safarikäyttöön. Safareita järjestetään ympäri vuoden.

Yritys järjestää endurosafareita kaikille kiinnostuneille. Kytönen sanoo koronatilanteen hidastaneen elämysten menekkiä, mutta nyt erityisesti yritykset ovat alkaneet jälleen tilata enemmän tyhy- ja ajopäiviä työntekijöilleen.

– Jokainen saa tasonsa mukaisen ajokokemuksen. Räätälöimme safaripäivän ajoporukan tason mukaan ja laitamme ryhmän tarvittaessa puoliksi, kertoo Vesa Kytönen.

– Asiakkaina on ollut kaiken tasoisia ajajia. Ensikertalaisille järjestetään luonnollisesti ensin vähän enemmän ajo-opetusta.

Retkien järjestämisessä turvallisuus ja ammattitaito ovat yritykselle tärkeitä perusperiaatteita.

Maastossa saa moottoripyörällä liikkua vain maanomistajan luvalla, siksi safariyrittäjien ohjatut retket kiinnostavat monia. Yritys hoitaa asiakkaiden käyttöön pyörän, varusteet, reitit ja opastuksen koulutuksen kera. Tyypillisesti tällaisen ajokoulutus- ja endurosafaripäivän hinta on noin 300 euroa per kuski.Mainoskuva Kytönen Motosport

Kytösen safarireitit ja ohjelmamyynti ulottuvat Jämsän seudun lisäksi Vierumäen ja Woikosken tehtaan maastojen suuntaan. Jämsän seudulla osallistujat pääsevät ajamaan Päijänneajon reittejä. Mutta periaatteessa safarin voi tilata eri puolille Suomea, kun vain reiteille on lupa.

– Reitistöä löytyy loputtomia määriä metsäautoteistä aina haastaviin enduropolkuihin. Meillä on näillä seuduilla hienoja ja vaihtelevia maastoja ajamiseen, Kytönen kehuu.

Pyöriä hankittiin alkuvaiheessa kuusi kappaletta. Investoinnin arvo oli vajaa 60 000 euroa, johon Leader Vesuri-ryhmältä yrittäjä sai 20 % rahoitustuen. Tuen saaminen madalsi yrittäjän mukaan kynnystä uusien pyörien hankintaan, kun pankkilainaa ei tarvinnut ottaa niin paljoa.

Vesa Kytönen itse on enduron maailmanmestari vuodelta 1999. Siksi on luonnollista, että Kytönen Motosportilla on myös oma enduro-kilpatiimi. Nelihenkistä tiimiä luotsaa tiimipäällikkö Harri Leppälaakso.
Moni yrityksen safarille tuleva tunteekin kisatiimin ja markkinointia on tehty paljon kilpailutoiminnan kautta. Kokeneemmille ryhmille voidaan järjestää myös kisasimulaatioita.

– Kirittäjänä toimii tuolloin aina joku tiimin omista kuskeistamme ja oman pyörän iskarisäätöihin voi tilata huippuammattilaisen, kertoo Leppälaakso.

Yritys on myös Husqvarnan moottoripyörien ja sähköpolkupyörien valtuutettu jälleenmyyjä.

Safaritoimintaan liittyvien investointien maaseuturahoitus tuli Leader Vesuri-ryhmän kautta.

Lisätietoa:
Safarit – Kytönen Motosport ja Kytönen Motosport Facebookissa

Katso myös video: 

Teksti: Virpi Heikkinen
Kuvat: Virpi Heikkinen ja Kytönen Motosport
(Linkit avautuvat uuteen ikkunaan)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

ihmisiä tietokoneella

Hae sivuilta