Leader Vesuri-ryhmä -logo
Kuvassa yrittäjä Pekka Kaukonen pienoiskuormatraktorinsa kanssa.

Tehtaan varjosta yrittäjän polulle – Asiantuntevaa reitistöurakointia Jämsästä

Hyötyvuokraus Oy on erikoistunut reitistöurakointiin pääosin Jämsän seudulla. Tuore yrittäjä Pekka Kaukonen pitää yrittäjän työn vapaudesta. Leader Vesuri-ryhmältä yrittäjä sai investointitukea laitehankintoihin. Hyvän yhteistyökumppanin hän toivottaa tervetulleeksi, jos sellainen vastaan tulisi.

Pekka Kaukonen työskenteli pitkään UPM:n Jämsänkosken ja Kaipolan tehtailla, mutta tehtaan lopettamisen myötä yrittäjyys tuntui nykyisen elämäntilanteenkin vuoksi luontevalta vaihtoehdolta. Hän oli jo tehdasaikanaan tehnyt toiminimen kautta mm. metsätyökalujen- ja koneiden vuokrausta sekä pienimuotoista urakointia, joten hyppy yrittäjän saappaisiin ei ollut vaikea.

Yrityksen pääpalveluihin kuuluvat reitistöurakoinnit, virtavesikunnostukset, maastokuljetukset, erilaiset puutavarankuljetukset ja metsätyöt. Talviaikaan yrittäjä tekee mm. talviliikuntapolkujen avausta ja ylläpitoa sekä aliurakointia toisille yrityksille. Yritys toteuttaa sekä reitistöurakointia että maastokuljetuksia ketterää ympäristöystävällistä pienmetsäkonetta käyttäen, jonka hankintaan hän sai tukea maaseutuohjelmasta.

Millaisissa tarpeissa palvelette?
– Reitistöurakoinnin ammattilainen kannattaa kutsua apuun, kun tarvitsee esimerkiksi uusia maastopyöräily- tai ulkoilureittejä. Työnkuvamme käsittää muun muassa olemassa olevien polkujen sorastamista, jotta reitit sekä polut saadaan esteettömiksi ja helppokulkuisiksi. Hyvin tehdyt ja säännöllisesti hoidetut reitit mahdollistavat turvallisen luonnossa liikkumisen. Siksi reitit kannattaa aina teettää kokeneella ammattilaisella. Meillä on kokemusta reitistöurakoinneista mitä erilaisimmissa maastoissa, Kaukonen kertoo.

Jos asiakas haluaa esimerkiksi rakentaa tauko- tai laavupaikan metsään, niin yritykseltä voi tilata tavaroiden kuljetuksen maastoon. Yrittäjälle on tärkeää käyttää kalustoa, joka ei tuhoa metsänpohjaa tai aiheuta ympäristölle muuta vahinkoa.

Hyötyvuokraus -yrittäjä työssään purossa traktorilla.

– Ajamme pienoiskuormatraktorilla sorat ja rakennustarvikkeet tarvitsemaasi kohteeseen. Kaikki työt teemme aina luontoa kunnioittaen. Pienmetsäkoneemme kulkee luonnossa sitä vahingoittamatta.

Palvelu räätälöidään joustavasti asiakkaan tarpeiden ja toiveiden mukaan.

– Asiakaskuntaamme kuuluu monia eri toimijoita, kuten kuntia, urheiluseuroja ja yksityishenkilöitä, mutta tärkeänä asiakkaana myös esimerkiksi Metsähallitus. Pääosa töistä tapahtuu Jämsässä ja lähikunnissa, mutta tarvittaessa palvelemme myös muualla Suomessa.

Esimerkiksi kesällä 2022 yritys teki mm. purojen ennallistamistöitä pohjoisessa Keski-Suomessa. Yrittäjän lisäksi purotöissä on mukana 2-3 työntekijää.

Yrittäjä ei suunnittele tällä hetkellä yrityksen kasvattamista tai työntekijöiden palkkaamista, mutta hyvälle osaavalle kumppanille hän ei sanoisi ei.

– Jos jossain on yrittäjä, joka tekee vähän samantyylisiä hommia vaikka osa-aikaisesti, niin mikä ettei hynttyyt voisi lyödä yhteen. Hyötyisimme varmasti molemmat toistemme verkostoista, kontakteista ja voisimme tukea toinen toistamme. Olen kyllä kovasti pitänyt tästä yrittäjän työn vapaudesta, Kaukonen toteaa.

Yrityksen laitehankintoihin yritys sai maaseuturahoitusta Leader Vesuri-ryhmän kautta. Investointituen osuus oli 20% hankinnasta.

Hyötyvuokraus Oy:n vaihtolava ja traktori kuvassa.
Kaukonen rakensi pienmetsäkoneeseen sopivan vaihtolavan itse. Lavalla kulkee kätevästi monenlaiset työssä tarvittavat tavarat ja koneet.

Lisätietoa:
www.hyotyajoneuvot.net ja Hyötyajoneuvot Facebookissa

Teksti: Virpi Heikkinen
Lähde: yrityksen nettisivut ja Pekka Kaukonen
Kuvat: Hyötyvuokraus Oy ja Virpi Heikkinen

(linkit avautuvat uuteen ikkunaan)

Jaa artikkeli:

Sinua saattaa myös kiinnostaa

ihmisiä tietokoneella

Hae sivuilta